首页 走进广博 作品案例 设计团队 团装小区 工地直播 广博公装 装修百科

您当前所在的位置:

首页 > 作品案例 > 浓墨重彩 | 中山东路私宅

浓墨重彩 | 中山东路私宅

所在小区:中山东路私宅

建筑面积:280平米

风格: 新中式

户型: 别墅

设计师:

南京市中山东路139号

红木 | 大理石 | 金属 | 青石 | 漆艺

Concept Of Office Club 

139 East Zhongshan Road



“三进”与“四合”是中国人对于园林和合院式住宅的一个设计,也是国人对数与理的一个哲学层面的完美展示。三进暗合了传统家庭的生存方式,也遵循了人纵线行走时的一个尺度,三进最为合理;而四合则是东西南北四个方向,内与外的一个区分,是人为“生存安全感”提供的一种最直接的阻隔方式。

"Sanjin" and "Sihe" are Chinese people's design of garden and courtyard house, and also a perfect demonstration of Chinese people's philosophy of logarithm and theory. Sanjin is a combination of the traditional family way of living, but also follow the vertical line when walking a size, sanjin is the most reasonable.





那么这个项目里,我们在一个室内空间中营造了一个“狭义”的三进四合,一进为“院”,二进为“食”,三进为“公”。

In this project, we have created a "narrow sense" of "three in and four in" in an indoor space, one into "courtyard", two into "food", three into "public".






一进为“院”

The first yard


在第一进室内空间,营造模拟的天井院落,绿植,流水,假窗等,遵循中国式的浪漫主义,即“谁道江南风景佳,移天缩地入君怀”,由“园”到“室”,这是中国人对于“天人合一”的一种追求。顶部发光的灯膜吊顶及墙面发光的玻璃窗,似乎这即是天光。

In the first indoor space, we should create a simulated courtyard, green plants, flowing water, false windows, etc., following the Chinese style romanticism, that is, "who has the best scenery in the south of the Yangtze River, moves the sky and shrinks the ground into your heart", from "garden" to "room", which is a pursuit of "harmony between man and nature" by Chinese people. 







二进为“食”

Dining room space


二进营造吃饭喝茶的餐食区域,设计了圆桌,这是传统中国人就餐的方式,配备暗门的厨房。设计上与第一进和第三进相连,所有围合的花格门皆可打开,闭而不合,不竖实墙。

Erjin creates a dining area for eating and drinking tea, designs a round table, a traditional Chinese way of dining, and a kitchen with hidden doors. In design, it is connected with the third entrance. All enclosed lattice doors can be opened and closed without erecting solid walls.








三进为“公”

Office and reception space


三进营造接待和办公的区域,通过扬州漆器屏风让这两个区域隔而不断。接待区除了沙发,还根据使用者个人的喜好,设置了个人的喝茶品酒区,为了空间风格上的融合,用了同红木色的柜体。而办公区背景设计的是红木雕,即《清明上河图》中最热闹的一段画面场景,不用爆品背景装饰。

Sanjin creates reception and office areas. In addition to the sofa, the reception area also sets up a personal tea and wine drinking area according to the user's personal preference. In order to integrate the space style, the cabinet with mahogany color is used. 




整个项目的设计手法上,除了常用的“借景”“错景”的使用,还沿袭了传统中式园林里的“以小见大”,即小空间营造户外大天地,小背景容纳手绘的山河水景;“虚与实”,不竖隔墙,全部为可打开的花格门和屏风,空间可独立围合,可互相交流连通,可私密开放,动与静空间属性上的转换。同时三进的方式让原本的一个大通间的办公场地,变成了娱乐文化美食融合转换的趣味空间。

In the design of the whole project, it follows the traditional Chinese garden "see the big from the small", that is, small space to create a large outdoor world, small background to accommodate hand-painted landscape“ The space can be enclosed independently, can communicate with each other, can be opened privately, and can transform the attributes of dynamic and static space. 





    网友评论,不代表广博观点

预约设计

服务热线

奥体店:南京市梦都大街126号-33别墅楼

江北店:南京市浦口大道18号红星美凯龙6层

金融城店:南京市嘉陵江东街99号金融城9层

广博装饰官方微信

联系客服
家装预约
一件报价